Vizitiul este una dintre cele 48 de constelaţii descrise de către Ptolomeu. În aproape 13000 de ani, căruţaşul va marca ecuatorul ceresc. Datorită expansiunii şi poziţiei, Vizitiul este o constelaţie foarte uşor de recunoscut şi babilonienii sunt cei ce au inventat termentul curent de Auriga. Auriga înseamnă vizitiu sau cârmaci în latină.
Formă şi poziţie:
Având doar o stea în constelaţia vecină, Taurul a "împrumutat" o stea din Vizitiu care este aproape un pentagon regulat. Steaua cea mai mare, Capella, este a treia cea mai luminoasă stea din cerul nordic. Steaua cea mai din sud, Alnath, care completează pentagonul, a fost cunoscută în trecut drept Aurigae, din constelaţia Vizitiul. După ce au fost determinate limitele constelatiilor în "Uniunea Internaţională Astronomică", această stea a revenit constelaţiei Taur. Prin centrul constelaţiei trece bandă înstelată a Caii Lactee. De aceea, se găsesc itemi interesanţi, precum mănunchiuri de stele şi nebuloase luminoase de observat.
Ascensia dreaptă: 4h 35m la 7h 30m
Declinaţia: +28 la +56 grade
Cea mai strălucitoare stea: Capella (Alpha Aurigae)
Mitologie:
În mitologia greacă, fiul lui Hefaistos fierarul, pe nume Erichthonius, este asociat cu constelaţia Vizitiul. Erichthonius a fost creatorul unei "quadriga", un car cu patru cai folosit în bătălii. Când a bătut pe Amphictyon în luptă, el a devenit regele din Atena. Acest lucru a fost datorat inteligenţei lui şi Zeus l-a răsplătit, după ce a murit, cu un loc în cer.
Cel mai bun anotimp pentru observaţie: Toamna
Constelaţii vecine: Girafa, Perseu, Taur, Gemeni, Linx