Racul

Racul, cunoscut şi sub numele Cancerul, este o constelaţie ce se găseşte în planul ecliptic. La momentul anului 2002, Soarele intra în Rac din 21 iulie până pe 10 august, în fiecare an. Ca semn zodiacal, Racul are o semnificaţie astrologică specială şi influenţează soarta oamenilor.
 
Formă şi poziţie:Racul
Racul ia formă a doi Y succesivi care sunt conectaţi la bază. Este greu de observat cu ochiul liber pentru că este compus din stele puţin strălucitoare. Cea mai uşoară cale de a-l identifica este să fie trasă o linie imaginară între Gemeni (aflaţi la dreapta Racului) şi Leu (aflat la stânga Racului).
 
Ascensia dreaptă: 7h 55m la 9h 20m
Declinaţia: +7 la +33°
 
Cea mai luminoasă stea: Beta Cancri (Altarf)
 
Mitologie:
Semnului astrologic al Racului îi este ataşată o legendă interesantă. Se spune că Heracle, un fiu nelegitim al lui Zeus, a trebuit să lupte cu un şarpe de apă. În timpul acestei lupte, Hera, care îl ura, a trimis un rac otrăvit să îl omoare. Animalul l-a muşcat de picior ceea ce l-a făcut pe Heracles aşa de mânios încât a luat racul şi l-a aruncat atât de tare că a ajuns pe cer, unde poate fi văzut şi astăzi ca o constelaţie.
 
Semnificaţie astrologică: Oamenii născuţi sub acest semn sunt foarte sensibili şi emoţionali. Sunt consideraţi mai degrabă introvertiţi şi timizi dar sunt în acelaşi timp capabili să fie sociabili şi empatici. Sunt prudenţi în ce priveşte natură financiară a lucrurilor. Elementul lor este apă.
 
Cel mai bun timp să fie observată: Iarna
 
Constelaţii vecine: Linxul, Gemenii, Câinele mic, Şarpele de mare, Leul